tröööööttttt

hejhejhejhejhej väldans massa hej.
jag är verkligen för trött att ens va vaken just nu så fårbli ett litet kort kort vill bara berätta vilken underbar upplevelse och otroligt satans bra dag jag haft. 
blev hämtad vid halv sex tiden i morse och av for jag hanna och sju killar till More, Oklahoma för att hjälpa till.
saker jag sett, folk jag fått prata med och allt jobb jag gjort har verkligen vart helt overkligt.
fem stjärnor utav fem på denna dag. 
 
godnatt

den bästa ginger jag har mött.

jag vet inte hur det här året hade varit utan den här tjejen.
och jag vill bara att ni ska veta vilken skillnad hon gjorde för mig när vi blev vänner.
hon fick mig alltid att skratta, fanns allid där när sverige kändes bättre, kör mig och visar allt hon bara kan, fått mig att gå upp 7 kilo. (Japp där stannar slut vågen. 1 år i usa, 7 kilo.) fyllt i och hjälpt mig med ord, men framför allt:
she gave me the best time of my life. 
och om två dagar ska jag lämna henne, men nästa sommar är det hennes tur att komma till sverige och jag kan knappt vänta!!!!!!!
it's never a goodbye it´s just, i will see you later.

 

guld värda

väskorna är nästan färdig packade. 
blev överraskad till max av mina vänner.
åt ute igår med min
a underbara host föräldrar. 
resan till Oklahoma är betald.
 
count down

folk sa till mig innan jag lämna svensk mark:
 du kommer ha massa ångest
 du kommer ha så mycket tankar snurrande 
★ du kommer vara nervös
 du kommer ha känslo dagar då du tvekar på ditt val
  du kommer ha dagar då är lycklig, dagar då du är förstörd
★ det kommer va jobbigt.

och ja, jag hade små stunder vissa dagar.
men inget är som jag känner nu
att lämna sitt andra hem och inte veta när man kommer hem nästa gång.
utbytestudenter 2013-2014. njut, va glada, va inte nervös. det ni har framför er är fantastiskt och det bästa ni någonsin kommer va med om. träffa så mycket nya, båda amrikanska och svenska som sitter i samma sitts. 
den upplevelsen, gahh är så avis på alla som snart ska få åka.
3 dagar kvar. 72 timmar.

luke bryan

akna upp med världens huvudvärk och med kläderna jag använde igår. Urrg..en av det bästa nätterna i mitt liv.
helt klart. TACK ALLA.

 

1,2,3 å så kör vi.

efter fyra timmars sömn (och en massa glass och nutella) startade jag dagen med en two peanutt butter toast och rasberry te ur i-love-reading-muggen. en liten lögn så där på morgon kvisten.

Idag är jag fylld med mer energi och less oro. men oron den ligger fortfarande där och väntar på sin rätta tid att komma fram.
dagens planer är att bjuda ut kära grandma och granpa lunch, på inget minder än showguns. lite så där små fint, dyrt och smakar himelskt. och ikväll har min underbara vän Tara bjudit med mig på Walmart concert, är super taggad och hoppar nu runt som en tre åring av lycka för dagens roliga planer. 
är dock nu i den där kniviga situvationen med vilket klädval just nu,alltid samma vanliga problem, men tror jag vet vad jag ska ha ikväll i alla fall fixa sig smärt fritt. och med hon kommer med solsken till mig dunkande från spotify är jag snart good to go!

count down: 5


alla dina r rullar, och du har ett godis sug som mig

vem trodde att den 5e juni 1943 va en dag att minnas? Jo mina kompisar,mamma,pappa, bror, familj, okända det är det! för det är min super farfars födelse dag. och idag fyller han hela s j u t t i o  år! ETT FYRFALLIGT LEVE HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA!!! 

eftersom jag inte kan fira hans födelsedag mer än på några miljontals mil bort hoppas jag han läser detta och känner den bamse kramen jag ger till honom!! 
jag hoppas farmor lyxar till det för dig och att ni får en kanon dag i goa lilla skåne land! 
saknar dig och farmor jätte mycket och jag studsar här av lycka att vi snart ses! 
jag älskar dig farfar du är bäst!
"här i skogen i skåne trivs jag som bäst"

 
 

HJÄRNANS TANKEBANA

…men så kan man ju inte få allt här i världen.

 

1+1 blir 11 och ena stunden står det 100 nästa sekund står det 0.

Har ni någon gång känt den där känslan? Ingenting går ihop, stressar upp sig för varenda liten sak och inte minst tar ut sin ilska det på helt fel människor…
Tog nyss en promenad, tänkte och känner att jag måste även skriva av mig.

Många av ni som känner mig vet säkert när jag har dom här dagarna/timmarna. Tror det är ganska tydligt. Blir helt annorlunda, super weird. I min egna lilla värld.

Och här har en egen liten mini guide till hur min (och kanske andras??)  hjärna fungerar vid dom där stunderna.. dom där underbara humörsvängningar.

 

NÄR: jag blir nervös, jag stressar för att något eller några saker. (Men det kluriga är att det kan komma när som, min dag  kan egentligen varit strålande, men PANG så slog skitet till och dramaqueen is in the house. )

 

WHAT´S HAPPENING: lättirriterad. Tyst (övertänker allt?) hatar allt och alla, inte minst sig själv. ÖVERREAGERAR. känns som att jag hade utan problem kunnat riva och slita sönder allt. Gråter för dom mest töntiga sakerna. Men den värsta känslan, är när jag inser att jag stör mig på allt, till och med snälla människor som bara vill en väl.(kära underbar älskade bästaste mor och far)

 

I HATE THAT I:
- överdriver ALLT
- inte kan kontrollera min illskan och blir till ett monster (och då menar jag inte gulliga som i monsterns inc, btw film nr 2 kommer ut denna månad!! YIPPPE)
- ”tröst äter” samtidigt som jag hatar min egna kropp
-  över huvud taget måste resa sig ur sängen på morgonen
- behandla mina närmaste som värst

 

tankar som snurrar:
- ”?!#!?skopfdkaspå#!nfdp?kfdjos!!#!??” (massa svor dommar som min kära mor och far skulle bli besviken av att läsa)
 - ”varför?
- ”DU FATTAR INTE!!!?”
- ”DU ÄR DUM I HUVUDET!

 

tankegången i min hjärna idag:
trots att du måste ha en mer väska hem har du inte shoppat något fint eller vettigt och du får inte köpa någon för denna månads peng. Men va fan ska jag ha på mig idag då? Och när jag åker hem? Jaja jg kan väl se ut som en sleten säck potatis. Helvete, nu har du ju kläder över allt. Och du städa igår! Och jag måste äta frukost  NU. Helvete, det där va ju dounuts. Jaja. Stansa skit.  Måste borsta tändern nu. HELVETE, tappade tandborsten i handfatet. HEEEELVETE, har nu tandkräm över hela tröjan och måste nu byta om också. Strålande.
- Nathalie! Taylor is here!
efter den underbara morgon rutin är jag nu på väg mot flygplatsen där jag nu måste vara trevlig och artig för att se till att fixa allt inför hem resan. Och inser på vägen dit att jag hatar världen, är sur som ett bi och ser ut som en lantis. Great

 

Man kommer in och möts av en lång kö som går mot en överklassig gammal tant som ser mig tydligt komma in och glor på mig på det där sättet som om att jag va en tre årig liten flicka som sprungit vilse från min mamma.

”jag är 18 år, andra sidan jordklotet från min mamma, tack du behöver inte kolla på mig så. Ja jag kanske har på mig skit kläder, men jag är en fattig student. Problem med det? Och vad fan glor du på? KOLLA JAG KAN OCKSÅ GLO. Kärring. Och trångt är det mellan alla folk. Jippie! Måste smek trängas med alla idioter. Va är det som luktar? Svett? Är det jag? Nej jag tog deo i morse. Ja med härligt… jag har ju biggest loser deltagre för 2014 bakom mig helt ner svettad. Andas nathalie. Räkna långsamt till tre.
NÄPP. HA DET SVETT NISSE, IM OUT! PEACE"

Byter kö.
"Nämen oturen vänder bara en i kö där borta. YES fasiken det här kommer gå bra…Men .. Ahh.. Kom igen?.. snälla människa, måste du stå och prata barndomsminnen? Och ta bort din räliga unge som springer runt mig. Avdunsta, skitunge..”

- Hey. My name is Nathalie, I have a flight from here to Chicago on Monday morning and I just have some questions! I wonder….. (a so on..)

-  Did you bjing youj tickets? I think I could fix that foj you oj I can at least see what I can do foj you.

”SAY WHAT? Fan nu hänger jag inte med. Chineser asså, dom må va smarta i matte, men bra på att prata är dom inte. Två icke talande engelskpersoner i en smäll. …vänta.. mina biljetter? Självklart. .Hemma. Fiffigt.. där ligger dom fint."

Efter en lång konversation och mycket strul med att inte ha mig i systemet så får jag en ny vettig karl som vet vad han gör MEN frågar a shit tons of questions.
"har ju egentligen inte ork att ens röra på läpparna en dag som denna. orkar än mindre svara på frågor, vara glad eller social. va trevligt, säg thanks efter varje ord. Le stort.. okej, dör av värmeslag nu. Måste slita av mig kläderna innan jag HÄMTAR EN YXA OCH MÖRDAR FOLK I MIN NÄRHET. Åååååååh, det var ju fan vad ont man ska ha i ryggen också.Å yippe 75 $? Ja men det är ju great, det är ju som pocket change för mig. Kan ju hosta upp dom. SKIT.  Och fan vilken huvudvärk jag fick. Och ingen karl att mysa ner hos ikväll. kommer vara singel för evigt. Liten etta med 13 katter och hämt mat varje kväll. Japp.  Great!  Livet ser ljust ut. 

 

Med halva bilben skriven avslutar jag denna mini guide. Hatar min egna hjärna för att den spårar såhär. tro mig, det är inget jag genomlider för att det är kul.

 

Men efter den väldigt behövliga kvälls promenaden i hagen bland ko skit och lera, lova jag mig själv att:
från och med nu ska jag alltid – ALLTID – försöka se något positivt i varje negativ sak en dag som denna.

 

Vem vet, den där svett gubben kanske vinner nästa år och jag har då idag träffat en kändis?


mucho love

The most important thing in life is your family. There are days you love them, and others you don’t. But, in the end, they’re the people you always come home to. Sometimes it’s the family you’re born into and sometimes it’s the one you make for yourself. 
 

den ångest känslan

so happy i could die”, hade jag sammanfattat min fredags kväll. kanon kväll med perfekt sällskap och jag skratta som aldrig förr. och hela tiden va vi så taggade för idag och att få åka till Moore, Oklahoma, för att hjälpa till. som jag skrev i mitt lilla natt inlägg hade jag svårt och somna tills Taylor gav mig hennes hus mors kur för att somna. det tog mig 10 minuter and I was totally out. sov djupt och himmelskt tills jag vakna upp runt  tre då det blixtra och åska som aldrig förr. 
jag vakna upp igen vid fem tiden för att göra mig redo för att åka, det va då vi fick meddelandet. "Oklahoma har blivit träffad av fyra tornados inatt och alla vägar är avstängda. vi kan tyvär inte åka till Moore". det var som en kniv i hjärtat. besvikelsen och glädjen sjönk under jorden och jag somna om med en ledsen min. 

 

jag och Taylor vakna upp igen runt tio och bestämda att vi ska göra dagen så bra vi bara kan ändå, vi gjorde planer med hennes mamma och moster (ja vi är jätte lame och umgås med dom, men dom är super sköna) vi hade planer att äta lunch, göra pedikyr och shoppa. låter som en toppen dag eller hur? Men påvägen hem till Taylor där vi skulle möta upp dom får jag ett samtal av Martha (grandmas dotter) att dom hade gjort planer att åka till ett glad dock museum, om med kniven i hjärtat känner jag att det är det rätta att göra även om det antagligen kommer vara det tråkigaste jag gjort i hela mitt liv, inte nog med det. det är fem timmar bort. 

 

så nu sitter jag här, väntan på att få åka till ett dock musseum (ni som känner mig vet att det här är rena rama självmord för mig), ville så gå med Taylor och dom men känner att gå med grandma är det rätt. 
hatar ni inte den känslan?

 

men det va första gången på länge grandma får chans att göra något utanför huset, vi har hittat någon som kan ta hand om grandpa och det är kanske det sista jag kan göra med henne innan jag åker hem...

 

SO HAPPY I COULD DIE, var orden..

 

volontär

hej kompizar!

nu är det snart två timmar sedan yttrade jag de berömda orden ”nädu, nu ska jag nog gå och lägga mig så jag är piggimorgon”men ändå är jag kvar. jag plockade upp telefonen, bläddra igenom instagram och plopp (som de lät) kom inspirationen, tankarna startade en väldans fight i hjärnan och ännu ett rörigt nattinlägg ska nu komponeras.

imorgon ska jag upp med tuppen klockan 5.30 och iväg med röda korset på en 3 timmars buss resa ner till Moore, Oklahoma, för att hjälpa till som volontär. Tror alla vet vad som hänt där och är så glad att jag får chans att hjälpa till. MEGA TAGGAD
Tornados och oväder har vart hela veckan och jag såg min första igår.. I natt har den slått ner fyra gånger i Oklahoma och flera har förlorat sitt liv.
att vara så otroligt nära ställen där det har blivit sån stor katastrof får mig att inse och bli tacksam för allt jag faktiskt har.  med dessa ord och mening fick jag för mig att göra en liten (töntig) lista...
 

jag är tacksam för att jag har:
träffat så många fantastiska månniskor, fått se massa giraffer spritt språngades fria (favo djur), spenderat ett år i usa,halkat in världens bästa kompis gäng där hemma, varit på en väldigt spännande madonna konsert med far min, har en smart bror som får mig att framstå korkad, kunna åka hem med ett leende, skådat en väldans massa kossor det senaste 10 månaderna, fått äta 50 boneless wings utan att betala (ett vad), en pappa som kan laga himelsk lassange, njutit av att köra bil mitt i natten och lyssnat på luke bryan, har ljudlösa fisar så jag kan skylle ifrån mig... 

 

listan kan göras lång, och jag kan helt enkelt fö lycklig (det va en deprimerande mening?) men precis som jag började inlägget tänker jag nu avsluta det.

 

”nädu, nu måste jag nog gå och lägga mig så jag är pigg imorgon”

 

 
 

RSS 2.0